Al doilea mare producător de sandviciuri, Kingwich, a fost scos la vânzare, a declarat pentru Capital Teo Păduraru, fondatorul companiei. Tranzacţia vizează cel puţin partea lui din acţiuni, restul aparţinând omului de afaceri Radu Octavian. După parafarea tranzacţiei prin care Best Computers a fost vândută grupului RTC Holding, deţinut de Octavian Radu, Teo Păduraru, cel care a fondat retailerul IT, a trebuit să ajungă de câteva ori la Londra. Obişnuia ca, între întâlniri
Al doilea mare producător de sandviciuri, Kingwich, a fost scos la vânzare, a declarat pentru Capital Teo Păduraru, fondatorul companiei. Tranzacţia vizează cel puţin partea lui din acţiuni, restul aparţinând omului de afaceri Radu Octavian.
După parafarea tranzacţiei prin care Best Computers a fost vândută grupului RTC Holding, deţinut de Octavian Radu, Teo Păduraru, cel care a fondat retailerul IT, a trebuit să ajungă de câteva ori la Londra. Obişnuia ca, între întâlnirile de afaceri, să-şi astâmpere foamea cu un un sandvici. Aşa i-a venit ideea înfiinţării a ceea ce urma să primească numele Kingwich. „Tocmai vândusem Best Computers, aveam bani, şi, pentru că sunt om de afaceri, m-am gândit: what’s next?“, îşi aminteşte Teo Păduraru. „M-am apucat să-mi fac temele, m-am dus la Londra şi în 24 de ore am cumpărat toate sandviciurile pe care le-am găsit, le-am mâncat, le-am fotografiat, mi-am notat ingredientele şi fişele lor acordându-le note de gust“, adaugă acesta. Dacă în Europa sandviciurile au început să câştige teren la începutul anilor ’80, în România, piaţa s-a deschis acestui tip de business abia în 2000, când şi-a început activitatea compania Snack Attack. Până în 2007, aceasta nu a avut competiţie. A fost să fie Kingwich, dar nu de la început. „Am vândut în prima zi 57 de sandviciuri. Am zis că o să o încurcăm când vom vinde 1.000 de bucăţi pe zi“, îşi aminteşte Păduraru.