Randamentele oferite la depozite scad de la o săptămână la alta la majoritatea băncilor, în timp ce ieftinirea împrumuturilor se face cu paşi mult mai timizi. Băncile se întrec în a tăia dobânzile cu care remunerează sumele depuse de persoanele fizice. În acelaşi timp, costurile percepute la împrumuturile oferite acestora au fost micşorate numai de câteva instituţii. Mai mult de zece bănci au redus dobânzile la depozite în această lună, majoritatea scăderilor vizând
Randamentele oferite la depozite scad de la o săptămână la alta la majoritatea băncilor, în timp ce ieftinirea împrumuturilor se face cu paşi mult mai timizi.
Băncile se întrec în a tăia dobânzile cu care remunerează sumele depuse de persoanele fizice. În acelaşi timp, costurile percepute la împrumuturile oferite acestora au fost micşorate numai de câteva instituţii.
Mai mult de zece bănci au redus dobânzile la depozite în această lună, majoritatea scăderilor vizând economiile în lei. În schimb, numai câteva insituţii au micşorat şi dobânzile la creditele contractate în moneda naţională: Banca Comercială Română (BCR), BRD-Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, UniCredit Țiriac şi Intesa Sanpaolo Bank.
Cele mai mari scăderi de dobânzi la credite au fost anunţate de Raiffeisen şi de Intesa Sanpaolo, care a tăiat cu cel mult patru puncte procentuale dobânzile la împrumuturile în lei. Raiffeisen a aplicat această reducere în cazul dobânzilor variabile, în timp ce dobânzile fixe au fost micşorate cu numai un punct procentual.
În urma acestor modificări, cea mai mică dobândă variabilă la creditele în lei este percepută de banca austriacă la împrumuturile ipotecare - 15,29%. Concomitent, cea mai redusă dobândă fixă este de 17% şi este practicată de bancă pentru creditele de consum care depăşesc echivalentul a 7.000 de euro (29.000 de lei). Dacă această sumă este împrumutată pe