Tânărul a fost crescut într-o familie în care vinul de calitate era o valoare adevărată, iar astăzi Rolland se ocupă de vinoteca familiei sale. PROFIL
Născut - 21.06.1986, Arad
Educaţie - Liceul CFR din Arad
Experienţă - Asistent vânzări
Familie - Necăsătorit
Pentru Rolland, pasiunea pentru băuturile fine este ca o a doua meserie. Ori de câte ori are ocazia, participă la expoziţiile de vin, la degustări şi nu ratează niciun model nou apărut pe piaţă. „De mic copil mi-a plăcut să colecţionez sticle de vin. Am învăţat de la tatăl meu secretul păstrării unei vinoteci. Este o pasiune frumoasă, mai ales după ce înveţi să faci diferenţa între marile mărci de băuturi”, a explicat Rolland.
Tânărul a mărturisit că cel mai important lucru legat de o colecţie proprie de vinuri este temperatura la care trebuie păstrate sticlele. „Temperatura trebuie să fie între nouă şi 14 grade Celsius şi să fie cât mai constantă, fără variaţii bruşte”, explică Rolland.
Are peste 400 de sticle de vin
Iluminarea este la fel de importantă, potrivit tânărului colecţionar. În cămara în care îşi păstrează cele peste 400 de sticle de vin, Rolland are grijă să evite, pe cât posibil, luminile fluorescente, tip neon sau razele ultraviolete. De-a lungul anilor, Rolland, împreună cu tatăl său, a reuşit să adune 460 de sticle de vin, din diferite zone ale lumii. „Pentru fiecare sticlă în parte am o evidenţă strictă. Îmi scriu într-un carneţel anul de producţie, zona de provenienţă şi producătorul”, a povestit tânărul.
Rolland spune că, deşi cel mai bun vin este cel mai vechi, această băutură nu durează la infinit. Vinul trece de-a lungul anilor prin mai multe etape. „Perioada de tinereţe, etapa de maturitate, iar apoi, decăderea. Dacă se degustă însă din timp sticlele de vin, putem afla când băutura se apropie de perioada de