În ciuda problemelor cu care se confruntă sectorul de retail IT şi electrocasnice, investitorii mari nu se feresc să cumpere acţiuni din domeniu, în aşteptarea profiturilor viitoare. Una dintre puţinele companii din sectorul IT listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Flamingo Internaţional, a avut parte de multe schimbări în ultima perioadă. În ciuda scăderilor suferite de cotaţie în 2008 şi a stagnării din acest an, titlurile Flamingo atrag investitori mari, care cu
În ciuda problemelor cu care se confruntă sectorul de retail IT şi electrocasnice, investitorii mari nu se feresc să cumpere acţiuni din domeniu, în aşteptarea profiturilor viitoare.
Una dintre puţinele companii din sectorul IT listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Flamingo Internaţional, a avut parte de multe schimbări în ultima perioadă. În ciuda scăderilor suferite de cotaţie în 2008 şi a stagnării din acest an, titlurile Flamingo atrag investitori mari, care cumpără pachete semnificative. Evoluţia afacerii, ca şi a sectorului din care face parte, însă, nu pare să justifice achiziţiile efectuate în ultimele luni. În acest caz, ce-i mână-n luptă pe investitori?
De la începutul anului şi până în prezent, pachete mari de acţiuni Flamingo şi-au schimbat proprietarul. Cel mai recent transfer a avut loc săptămâna trecută, când QVT Fund şi-a mărit participaţia până la 22% după achiziţia unui pachet de 6,8% din acţiuni contra sumei de 1,6 milioane lei. Fondul QVT l-a depăşit astfel pe omul de afaceri Dan Adamescu, care controlează 17,5% din capitalul social prin intermediul a două companii, Astra şi Nova Trade. Pentru titlurile cumpărate anul acesta, Adamescu a plătit circa un milion de euro.
O altă tranzacţie semnificativă a fost efectuată de Alexandru Ion Țiriac, care a intrat în posesia unui pachet de 5,1% din titlurile Flamingo. Principalul acţionar al companiei rămâ