Problema Universităţii Spiru Haret ia amploare pe măsură ce conducerea PSD decide a ministrul Educaţiei să rezolve situaţia până mâine, într-o manieră în care studenţii "să nu sufere", iar conducerea USH cere în instanţă suspendarea executării HG 749/2009, prin care universitatea nu a fost inclusă pe lista unităţilor de învăţământ superior ce pot organiza admitere. Citiţi şi:
Declaraţii contradictorii după şedinţa PSD în legătură cu USH
Ministerul Educaţiei şi Universitatea „Spiru Haret“, bune de dat în judecată
" Doamna Andronescu a făcut o acţiune corectă, dar nu era cazul să facă acele afirmaţii " a mai spus Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz, membru PSD în legătură cu declaraţiile ministrului Educaţiei referitoare la intrarea în ilegalitate a diplomelor eliberate de Universitatea Spiru Haret.
" A făcut nişte afirmaţii, deşi nu era terminată ancheta. Eu nu cred că aceşti oameni care şi-au luat o diplomă trebuie să fie sancţionaţi ", a declarat Duvăz în cadrul unei emisiuni televizate a postului Realitatea TV.
Mugur Ciuvică, preşedintele asociaţiei Grupul de Investigaţii Politice (GIP), sugerează că studenţii ar fi trebuit să verifice dacă facultăţile de la Universitatea Spiru Haret sunt acreditate sau nu. După părerea domniei sale, fiecare persoană care decide să urmeze cursurile unei universităţi ar trebui să fie capabilă să verifice diverse lucruri pe pagina web a universităţii.
În cadrul emisiunii s-a făcut o paralelă între scandalul politic în care au fost făcute publice o serie de stenograme ale unor şedinţe ale Partidului Social Democrat, din care reiese că ministrul Educaţiei din acea perioadă, Alexandru Athanasiu, acuza conducerea partidului de implicare în conducerea ministerului.
Cu o zi înainte, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a făcut unele declar