“Somnul guvernanţilor îngroapă legende”. Acesta ar putea fi rezumatul acţiunilor guvernelor, care s-au succedat din 2002 până în prezent, în privinţa Muzeului Sportului din Bucureşti. Cupe mondiale şi medalii olimpice au fost abandonate într-o aripă a Muzeului Naţional de Istorie, în loc să fie aşezate la loc de cinste, pentru a putea fi admirate de iubitorii sportului.Deşi pare incredibil, România, ţară cu mii de medalii c&acir “Somnul guvernanţilor îngroapă legende”. Acesta ar putea fi rezumatul acţiunilor guvernelor, care s-au succedat din 2002 până în prezent, în privinţa Muzeului Sportului din Bucureşti. Cupe mondiale şi medalii olimpice au fost abandonate într-o aripă a Muzeului Naţional de Istorie, în loc să fie aşezate la loc de cinste, pentru a putea fi admirate de iubitorii sportului.Deşi pare incredibil, România, ţară cu mii de medalii c&acir
“Somnul guvernanţilor îngroapă legende”. Acesta ar putea fi rezumatul acţiunilor guvernelor, care s-au succedat din 2002 până în prezent, în privinţa Muzeului Sportului din Bucureşti. Cupe mondiale şi medalii olimpice au fost abandonate într-o aripă a Muzeului Naţional de Istorie, în loc să fie aşezate la loc de cinste, pentru a putea fi admirate de iubitorii sportului.
Deşi pare incredibil, România, ţară cu mii de medalii câştigate, nu deţine încă un Muzeu al Sportului. Toate trofeele obţinute în ultimii 50 de ani sunt dosite, temporar, într-o banală cameră din cadrul Muzeului Naţional de Istorie.
Nu există sediu pentru trofee şi medalii
“Nu ne plângem de bugetul alocat, ci de faptul că nu avem o clădire adecvată pentru exponatele noastre. Am primit deja cea de-a cincea somaţie de evacuare din partea Muzeului de Istorie, care vrea să renoveze acest corp de clădire”, spune directorul adjunct al Muzeului Sportului, Eduard Iordăchescu.
Acelaşi oficial