Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus, azi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor trei persoane reţinute în cadrul anchetei privind traficul de ovule. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus emiterea de mandate arestare preventivă pentru medicul specialist ginecolog şi şef al clinicii Sabyc, Harry Mironescu, pentru fiul acestuia Yair Miron şi pentru Cecilia Borza, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.
Cei trei au declarat recurs în sala de judecată împotriva acestei decizii. Magistraţii au confrimat măsura cerută de procurori faţă de medicii L. Natan şi Z. Genia şi le-au interzis acestora să părăsească România.
Litigiul cu Primăria a împiedicat clinica Sabyc să intre în legalitate
Cei trei au fost reprezentaţi de avocatul Titus Sânu, din Baroul Braşov, care a mărturist pentru evz.ro că îl cunoaşte pe Harry Mironescu de mai bine de 40 de ani.
"Dosarul este foarte stufos. Acuzaţiile procurorilor nu se susţin şi o să încercăm să dovedim acest lucru la recurs. Oricum, este un abuz din partea procurorilor faptul că au luat în puterea nopţii, de acasă, un medic renumit. Am fost sunat de soţia sa, din Israel, care mi-a comunicat situaţia limită în care se află soţul şi fiul ei. Oamenii aceştia aduceau fericirea unor familii care nu puteau avea copii", a precizat avocatul.
Acesta a mai spus că o parte din activitate s-a derulat înainte ca respectiva clinică să fi obţinut atestatul de la Agenţia Naţională pentru Transplant, dar acest lucru a fost consecinţa litigiului cu Primăria Capitalei. "Clinica Sabyc nu a putut obţine autorizaţia de funcţionare dintr-un singur motiv- diferendul pe sediu, avut cu Primăria. În absenţa unei situaţii certe, ANT nu a eliberat avizul. Imediat ce problem