Aproximativ 250 de candidaţi la examenul de titularizare din Dolj, nemulţumiţi de rezultatele obţinute, au depus contestaţii.
În urma statisticilor realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, din totalul de 2.730 de candidaţi la examenul de titularizare care şi-au depus iniţial dosarele pentru participarea la concurs, 167 au cerut continuitate pe post. S-au prezentat însă la concurs doar 2.057, aproximativ 500 decizând să nu mai susţină examenul scris. Dintre aceştia, în concurs au rămas în final 1.940 - 113 s-au retras după ce au aflat subiectele, iar patru au fost eliminaţi pentru fraudă. „Până ieri, la ora 12.00, cu două ore înainte de închiderea centrelor pentru primirea contestaţiilor, aproximativ 250 de candidaţi au solicitat reevaluarea lucrării. Subiectele au fost destul de complexe şi au creat probabil dificultăţi. Notele sunt variate. 548 de candidaţi nu au reuşit să obţină notă mai mare de cinci, însă 888 au avut note cuprinse între 7 şi 10“, a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu.
Astăzi vor fi reevaluate lucrările pentru care s-au depus contestaţii. Mâine vor fi afişate rezultatele finale, apoi vor veni două zile de şedinţă publică pentru repartizarea titularilor.
Concurenţă mare pentru o catedră de titular
La nivelul judeţului Dolj, în acest an, sunt disponibile 2.059 de norme şi fracţiuni de norme. Dintre acestea, doar 265 sunt posturi titularizabile (60 în Craiova), majoritatea fiind pentru discipline vocaţionale în cadrul Liceului de Artă „Marin Sorescu“ şi la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din municipiu. Pentru o catedră de discipline vocaţionale la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova s-a prezentat un singur candidat, rămânând astfel locuri titularizabile vacante. Concurenţa cea mai mare este însă pentru cele două locuri titularizabile de istorie, pentru ca