Universitatea Spiru Haret are dreptul de a organiza examene de licenţă şi de a elibera diplome de studii, lucru necontestat până acum, a declarat, astăzi, rectorul universităţii private, Aurelian Bondrea, contracarând acuzaţiile ministrului Ecaterina Andronescu. Sursa: Rompres
Aceasta vrea să îi oblige pe absolvenţii specializărilor la distanţă să dea din nou examenul de licenţă, la o universitate acreditată. De asemenea, conducerea Universităţii "Spiru Haret" a anunţat că a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru promovarea HG 749/2009, care elimină instituţia de pe lista celor acreditate sau care pot funcţiona provizoriu şi care interzice organizarea admiterii în anul universitar 2009-2010.
Războiul celor două roze
Pe de o parte, ministrul educaţiei susţine că aproape 100.000 de diplome de licenţă, eliberate de Spiru Haret, vor fi anulate, pentru că specializările respective sunt în afara legii. De cealaltă parte a baricadei, rectorul celei mai mari universităţi private din România, Aurelian Bondrea, declară că nu există nicio diferenţă între cursurile de la zi, de la distanţă şi cele cu frecvenţă redusă.
„Diplomele Universităţii Spiru Haret sunt legale pentru că absolvenţii au parcurs studiile de la specializările acreditate şi au trecut de examenul de licenţă ”, a precizat Bondrea, contestând decizia ministrului de a organiza un nou examen de licenţă.
Rectorul susţine că singura care poate lua o astfel de decizie este o instanţă judecătorească, nu ministrul educaţiei.
Mustrată la partid
Războiul pe care ministrul l-a pornit cu universitatea privată i-a atras mustrarea şefului de partid, liderul Social Democrat, Mircea Geoană.
În viziunea lui Geoană, o rezolvare care să nu-i facă pe studenţi să sufere ar fi cea fără examen. Ministrul Educaţiei nu es