Compania Sterling a transmis, luni, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, o scrisoare în care contestă concluzile raportului Comisiei de Industrii şi Servicii, punct de vedere comunicat, anterior, preşedintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc şi liderilor partidelor parlamentare. Subcomisia parlamentară de anchetă privind acordul petrolier încheiat cu Sterling a aprobat, la 25 iunie, raportul în acest caz. Documentul stabileşte că actul adiţional numărul 11 a
Compania Sterling a transmis, luni, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, o scrisoare în care contestă concluzile raportului Comisiei de Industrii şi Servicii, punct de vedere comunicat, anterior, preşedintelui Traian Băsescu, premierului Emil Boc şi liderilor partidelor parlamentare.
Subcomisia parlamentară de anchetă privind acordul petrolier încheiat cu Sterling a aprobat, la 25 iunie, raportul în acest caz. Documentul stabileşte că actul adiţional numărul 11 a fost întocmit în condiţii ilegale, că Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) nu a avut un mandat din partea Guvernului, că nota de fundamentare a hotărârii de guvern care a legalizat acest act adiţional a fost întocmită cu date şi informaţii nereale şi că atât compania Sterling, cât şi ANRM nu şi-au îndeplinit obligaţiile prevăzute în contractele adiţionale anterioare.
Raportul stabileşte un termen de 60 de zile de la aprobarea acestuia de către plen pentru ca Guvernul să decidă dacă reziliază sau renegociază contractul cu compania. Documentul va fi discutat, la 27 iulie, într-o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor.
Contraargumentele Sterling
Concluziile raportului sunt contestate de compania Sterling. „Sterling a subliniat că raportul Comisiei de Industrii şi Servicii este absolut lipsit de acurateţe. Totodată, Sterling şi-a exprimat dezamăgirea faţă de faptul că speci