Ingrediente: 7-8 dovlecei, 300g brânză grasă, 3 ouă, 5 linguri de orez, 5-6 linguri de făină, 100ml ulei, sare, piper, coriandru, 50ml apă, 100ml lapte sau kefir.
Preparare: Se curăţă dovleceii şi se dau pe răzătoarea mare, se adaugă brânza rasă, 2 ouă, jumătate din cantitatea de ulei, apa, 3 linguri de făină, sare, piper, verdeaţa tocată. Se amestecă până se omogenizează. Se toarnă compoziţia într-o formă de yena unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se presară pe toată suprafaţa restul de făină, iar deasupra se toarnă laptele bătut cu oul rămas şi cu restul de ulei. Se dă la cuptor şi se coace 50 de minute. Este bună caldă sau rece. Pentru a o putea tăia frumos, trebuie să lăsaţi plăcinta să se răcească puţin.
Ingrediente: 7-8 dovlecei, 300g brânză grasă, 3 ouă, 5 linguri de orez, 5-6 linguri de făină, 100ml ulei, sare, piper, coriandru, 50ml apă, 100ml lapte sau kefir.
Preparare: Se curăţă dovleceii şi se dau pe răzătoarea mare, se adaugă brânza rasă, 2 ouă, jumătate din cantitatea de ulei, apa, 3 linguri de făină, sare, piper, verdeaţa tocată. Se amestecă până se omogenizează. Se toarnă compoziţia într-o formă de yena unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se presară pe toată suprafaţa restul de făină, iar deasupra se toarnă laptele bătut cu oul rămas şi cu restul de ulei. Se dă la cuptor şi se coace 50 de minute. Este bună caldă sau rece. Pentru a o putea tăia frumos, trebuie să lăsaţi plăcinta să se răcească puţin.