Am profitat de temperaturile destul de ridicate din ultima perioadă şi am vizitat una din cafenelele Cafepedia, cea din strada Pictor Arthur Verona nr. 2, din Capitală (telefon: 0721.102.102), pentru a prepara o reţetă de ceai răcoritor de vară. Ingrediente: ceai de hibiscus, mere, măceşe,coajă de lămâie, petale de albăstrele, zahăr brun, câteva felii de lămâie verde şi de portocală, cuburi de gheaţă. Pasul 1 Se pune apa fierbint Am profitat de temperaturile destul de ridicate din ultima perioadă şi am vizitat una din cafenelele Cafepedia, cea din strada Pictor Arthur Verona nr. 2, din Capitală (telefon: 0721.102.102), pentru a prepara o reţetă de ceai răcoritor de vară. Ingrediente: ceai de hibiscus, mere, măceşe,coajă de lămâie, petale de albăstrele, zahăr brun, câteva felii de lămâie verde şi de portocală, cuburi de gheaţă. Pasul 1 Se pune apa fierbint
Am profitat de temperaturile destul de ridicate din ultima perioadă şi am vizitat una din cafenelele Cafepedia, cea din strada Pictor Arthur Verona nr. 2, din Capitală (telefon: 0721.102.102), pentru a prepara o reţetă de ceai răcoritor de vară.
Limonadă cu ceai
Ingrediente: 50 g de zahăr, un litru de apă, 4 linguriţe de ceai verde,100 ml suc de lămâie, o lămâie cu coajă, cuburi de gheaţă.
Preparare: Se dizolvă zahărul în 500 ml de apă fiartă şi cu această soluţie se infuzează ceaiul, apoi se lasă 5 minute. Ceaiul astfel obţinut se amestecă cu încă 500 ml apă şi se adaugă sucul de lămâie. În câteva pahare se pun cuburi de gheaţă până la o treime şi se adaugă limonada. Se serveşte ornat cu o felie de lămâie.
Sangria
Ingrediente: 4 ceşti cu apă fierbinte, 5 pliculeţe de ceai, două căni cu bucăţi de fructe, două linguriţe de zahăr, două ceşti cu suc de fructe.
Preparare: Într-un vas se pune apă fierbinte şi se lasă pliculeţele de ceai înăuntru, timp de 5