Mai puţin de jumătate dintre aspiranţii la o catedră au luat note peste 7
O şesime dintre candidaţii examenului de titularizare nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.
Rezultatele examenului susţinut zilele trecute de 1.441 de dascăli din judeţul Bacău sunt îngrijorătoare, din punctul de vedere al oficialilor din învăţământul băcăuan. Aproape 260 de cadre didactice nu au reuşit să facă teze nici măcar de nota 5, iar 563 dintre concurenţi au obţinut medii între 5,00 şi 6,99.
Practic, mai mult de jumătate dintre cei care se visau titulari la o catedră au demonstrat că nivelul lor de cunoştinţe este sub baremul impus de Ministerul Învăţământului. Zeci de candidaţi au luat note sub 3, printre aceştia numărându-se profesori de matematică, engleză, istorie, informatică, sport, educatori, consilieri psihopedagogici şi chiar profesori de religie.
„Se pare că numărul crescut al concurenţilor a fost dat doar de dorinţa unora de a-şi găsi un loc de muncă mai sigur. La unii dintre ei, rezultatele dovedesc un nivel de pregătire scăzut. Profesorii nu trebuie judecaţi după note pentru că şi ei au emoţii când sunt în examen“, a declarat Adrian Fuioagă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Bacău. Î
n acest an, doar două profesoare au obţinut nota maximă la examenul de titularizare. Ambele vor intra ca titulare la Liceul de Artă „George Apostu“. „Anul acesta, nota maximă la titularizare a fost luată de profesoarele Elena Foca şi Lăcrămioara Andrieş, care vor preda educaţie muzicală şi plastică“, a declarat Claudia Merticaru, purtător de cuvânt al ISJ.
Profesorii de nota 5
vor fi suplinitori
Cei 620 de profesori care au luat note peste 7,00 prind cu siguranţă o catedră de titulari, pentru că posturile scoase la concurs sunt în număr de 625. Chiar şi profesorii de nota 5 mai au o şansă pentru acest an ş