Tariful lunar plătit pentru un loc de parcare în Bucureşti se ridică la 205,23 de dolari, potrivit unui studiu realizat de compania de servicii imobiliare Colliers International. Acesta este un preţ mediu plătit pentru locurile de parcare din centrul Capitalei, care nu sunt rezervate în baza unui abonament. Faţă de ediţia de anul trecut a studiului realizat de Colliers, preţul a crescut cu 33%, Bucureştiul reuşind să surclaseze capitale europene ca Varşovia (184 dolari)
Tariful lunar plătit pentru un loc de parcare în Bucureşti se ridică la 205,23 de dolari, potrivit unui studiu realizat de compania de servicii imobiliare Colliers International. Acesta este un preţ mediu plătit pentru locurile de parcare din centrul Capitalei, care nu sunt rezervate în baza unui abonament.
Faţă de ediţia de anul trecut a studiului realizat de Colliers, preţul a crescut cu 33%, Bucureştiul reuşind să surclaseze capitale europene ca Varşovia (184 dolari), Berlin (176,93 dolari) şi Lisabona (169,85 dolari).
Totuşi, în capitalele din ţările vecine Bulgaria şi Ungaria, preţurile sunt ceva mai mari ca în Bucureşti, în centru Sofiei parcarea pe timp de o lună scoţând din buzunarele şoferilor 283 de dolari. În Budapesta, preţul este şi mai piperat, de 295 de dolari.
Londra are cele mai scumpe parcări
Cele mai mari preţuri din lume pentru locurile de parcare nerezervate sunt, de departe, în Londra. Aici, costurile lunare pentru un loc unde să-ţi laşi maşina sunt exorbitante, preţul ajungând până la 1.020 de dolari pe lună în centru, iar în West End, la 955,51 de dolari. Capitala britanică este urmată în clasament de Amsterdam (805,36 dolari), Zürich (515,74 dolari) şi Milano (495,39 dolari).
Şoferii cei mai „fericiţi” din lume sunt cei din oraşul sud-african Johannesburg, unde parcarea pe timp de o lună costă doar 71,45 de dolari.
SURSA: Colliers Inte