Pacienţii secţiilor exterioare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa au avut parte de o surpriză. Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ilie, SC Arimex Comexim 2000 Bucureşti, firma care se ocupă de serviciile de catering din cele două unităţi, a venit cu iniţiativa de a crea nişte meniuri speciale pentru a-i face pe bolnavi să uite, măcar pentru câteva ore, de griji.
Fie că îşi sărbătoreau sau nu onomastica, ei au servit, în afara produselor prevăzute în meniul clasic, alte delicatese: gogoşi, banane, salată de icre, sarmale în foi de viţă sau de varză, prăjituri şi compot de caise. La toate acestea se adaugă şi friptura, care, de altfel, face parte din masa zilnică. Delicatesele au fost sponsorizate de Arimex Comexim 2000, ai cărei reprezentanţi au făcut o tradiţie din faptul că, de fiecare sărbătoare legală, bolnavii au parte de un meniu special, pentru a se simţi pe cât posibil ca acasă. Iar de aceste aspecte se ocupă o echipă de 14 persoane, plus cele trei asistente dieteticiene: Simona Drăghici, Lucia Pungă şi Elena Beloiu, care verifică în permanenţă ca mâncărurile servite să nu depăşească numărul de calorii pe care bolnavul le poate consuma. „Reţeta după care lucrăm urmăreşte siguranţa şi calitatea alimentelor, la care adăugăm şi suflet. Fiecare sărbătoare ne aminteşte că trebuie să fim mai buni unii cu alţii. Noi facem tot timpul acte de milostenie faţă de cei aflaţi în suferinţă şi ne străduim să facem produse prin care să contribuim la refacerea lor", a explicat Petre Preda, manager al Arimex Comexim 2000 SRL. Reprezentanţii firmei le pregătesc o nouă surpriză bolnavilor. Iar de săptămâna viitoare, se va deschide o secţie de patiserie, astfel încât pacienţii celor două unităţi sanitare să aibă parte, zilnic, de produse proaspete. „Noi oricum mai făceam produse de patiserie, dar am dorit să ieşim di