După întâlnirea de la partid, de duminică seara, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, pare să revină la sentimente mai bune faţă de studenţii care au urmat cursurile unei specializări neacreditate/neautorizate la Universitatea „Spiru Haret” (USH).
Ea se gândea ieri cum să-i facă pe aceştia „să sufere cât mai puţin”.
La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul educaţiei părea de neclintit în hotărârea de a da o ordonanţă de urgenţă pentru ca absolvenţii USH să reia examenul de licenţă la o universitate - de stat sau privată -, care să aibă acreditare pentru specializarea aleasă.
După ce colegii din PSD au „muştruluit-o”, pe motiv că nu i-a consultat înainte de a lua o hotărâre, Andronescu a declarat că nu „mai avansează alte hotărâri” decât după ce primeşte raportul comisiei de control aflate, zile acestea, la „Spiru Haret”.
Între timp, comisia de control a numărat cartoanele de diplomă eliberate de USH în ultimii şapte ani - 147.000 în total. „Analizând emiterea de cartoane pentru universitate, pot să spun că admiterea a fost scăpată din mână în timpul ministeriatului domnului Miclea. Ulterior, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în timpul domnului Hărdău”, a spus Gabriel Ispas, şeful Corpului de Control.
Rectorul USH, Aurelian Bondrea, a susţinut o conferinţă de presă în care a înşiruit mai multe legi şi hotărâri de guvern, pentru a demonstra legalitatea instituţiei pe care o conduce.
Bondrea a anunţat şi că a dat în judecată guvernul şi Ministerul Educaţiei, din cauză că USH a fost eliminată din nomenclatorul specializărilor acreditate şi autorizate din acest an. Procesul va începe pe 6 august.