Cetăţenii bulgari preferă ţiganii de origine română, în ciuda tuturor prejudecăţilor pe care le au faţă de ei, decât imigranţii africani, musulmani, arabi, albanezi sau kurzi. Aşa arată un sondaj realizat de institutul Open Society, citat de Novinite.com., adăugând că bulgarii ar prefera imigranţi din Uniunea Europeană şi Rusia, în timp ce pentru 24% dintre participanţii la sondaj romii sunt cei mai nedoriţi vecini. Excepţia acestor preferinţe o constituie membrii comunităţilor musulmane tradiţionale din Bulgaria, turcii şi pomacii. Spre deosebire de arabi, albanezi şi kurzi, care sunt musulmani nedoriţi de bulgari, musulmanii tradiţionali sunt foarte bine acceptaţi de bulgari, respectaţi şi bine primiţi de societatea bulgară.
Despre japonezi, bulgarii au păreri oarecum contradictorii, niponii fiind percepuţi ca ultimii dintre imigranţii pe care bulgarii i-ar accepta în familiile lor sau în la aceleaşi şcoli cu copiii lor. În schimb, bulgarilor le-ar plăcea să aibă un şef sau un vecin japonez.
La acest sondaj, intitulat "Distanţe sociale şi stereotipuri etnice ale minorităţilor din Bulgaria", au participat 1.144 de persoane, cu vârste peste 18 ani, din cadrul a 24 de grupuri etnice.
Cetăţenii bulgari preferă ţiganii de origine română, în ciuda tuturor prejudecăţilor pe care le au faţă de ei, decât imigranţii africani, musulmani, arabi, albanezi sau kurzi. Aşa arată un sondaj realizat de institutul Open Society, citat de Novinite.com., adăugând că bulgarii ar prefera imigranţi din Uniunea Europeană şi Rusia, în timp ce pentru 24% dintre participanţii la sondaj romii sunt cei mai nedoriţi vecini. Excepţia acestor preferinţe o constituie membrii comunităţilor musulmane tradiţionale din Bulgaria, turcii şi pomacii. Spre deosebire de arabi, albanezi şi kurzi, care sunt musulmani nedoriţi de bulgari, musulmanii tradiţionali sunt foarte bi