Patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, care a fost arestat preventiv pentru trafic de ovule, a mai fost cercetat în 2005, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru aceeaşi faptă, dar a scăpat din cauza unor lacune legislative, se arată în motivarea deciziei de emitere a mandatelor de arest preventiv. Conform motivării, femeile care acceptau să treacă prin procedura de prelevare de ovule primeau, pe lângă banii, şi comisioane dacă reuşeau să convingă alte femei să vină la clinica Sabyc să doneze ovule. Din declaraţiile depuse la dosar de mai mulţi martori, a rezultat că acestea primeau între 800 şi 1.000 de lei, şi, în plus, comisioane de 100 de dolari sau 200 lei pentru fiecare tânără adusă.
Atât patronul clinicii, Harry Mironescu, cât şi Cecilia Borza, ambii arestaţi în cauză, au sfătuit femeile de la care prelevaseră ovule să aducă şi alte fete, cu vârsta de până în 30 de ani. Ceea ce a fost considerat foarte grav este faptul că unele femei au donat ovule de mai multe ori, care au fost implantate unor femei diferite, situaţie în care copiii rezultaţi vor fi fraţi, ceea ce duce la nesocotirea valorilor etice, motivează Tribunalul Bucureşti în argumentaţia care a stat la baze emiterii mandatelor de arest prevenitv.
Procurorii au găsit la clinica Sabyc embrionii umani ce urmau a fi implantaţi şi care au fost obţinuţi în cadrul clinicii urmare a fertilizării ovocitelor prelevate, contra cost, de la donatoare, în perioada săptămânilor anterioare şi fără a exista acordul Agenţiei Naţionale pentru Transplant.