Femeia este primul afacerist care încearcă să facă bani de pe urma timişorenilor care părăsesc oraşul pentru a face plajă la Şag. PROFIL
Născută - 29 iunie 1958, Timişoara
Experienţă - Patron de rulotă pe malul râului Timiş
Familie - Căsătorită, are un copil
Maria Pap s-a lansat în afaceri pe malul râului Timiş în urmă cu cinci săptămâni, după ani în şir în care a fost exasperată că nu îşi putea cumpăra nimic de pe plajă.
„M-am săturat să vin de fiecare dată la Şag, la plajă, şi să fiu încărcată de bagaje, de mâncăruri, de sucuri şi alte alimente. Iar de fiecare dată când uitam ceva trebuia să mergem până în sat sau să ne întoarcem la Timişoara. Pierdeam timp, nu prindeam soarele şi ne enervam. Ce mai, ne omora cheful toată pregăteala. Şi am spus că pot să aduc mâncarea clientului aici, pe plajă”, a spus primul patron care şi-a amplasat buticul la malul apei, la Şag.
Clienţi tineri
Zi de zi, ea serveşte timişorenii care preferă malul râului în locul ştrandurilor fiţoase din Timişoara. „Oamenii care vin aici, fie că sunt din Timişoara, Şag sau Jebel, nu sunt fiţoşi, nu au nasul pe sus, dar au pretenţia normală şi decentă să fie bine serviţi şi preţurile să fie acceptabile”, a mai spus tanti Maria, cum au ajuns să o cunoască toţi tinerii care îşi petrec vacanţa la baie la Şag. Este primul an în care Maria Pap, care s-a ocupat cu vânzarea de haine, a hotărât să îşi investească banii într-o afacere sezonieră, deşi criza bagă în pământ micile afaceri. Femeia s-a dus cu un cunoscut în Germania, de unde a cumpărat o rulotă cu toate dotările.
„Am dat aproape 4.800 de euro pe ea. Însă are tot ce îi trebuie. A trebuit să o înmatriculez în România. Am obţinut şi autorizaţie pentru ea. Are tot ce îi trebuie pentru a întreţine afacerea”, a mai spus tanti Maria, în timp ce frăgezea nişte mici pentru clienţii