Începând din ianuarie 2010, toate spitalele din România vor fi nevoite să se înscrie în procesul de acreditare, potrivit dr. Dan Romulus Şerban, directorul general al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). În această evaluare vor intra cele 400 de spitale existente în ţară. Practic, unităţile medicale cu paturi vor intra într-un proces de evaluare şi ele vor putea fi clasificate şi acreditate precum universităţile. În acest mod, pacienţii vor şti la ce servicii să se aştepte în momentul în care se vor interna. Practic, spitalele vor primi un fel de „stele”, în funcţie de criteriile de performanţă pe care le vor îndeplini.
În funcţie de rezultate, dacă spitalul respectă 100% standardele de acreditare, va fi acreditat pentru cinci ani. În cazul în care standardele generale de acreditare vor fi mai mici, perioada de acreditare va fi mai mică. Începând din ianuarie 2010, toate spitalele din România vor fi nevoite să se înscrie în procesul de acreditare, potrivit dr. Dan Romulus Şerban, directorul general al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). În această evaluare vor intra cele 400 de spitale existente în ţară. Practic, unităţile medicale cu paturi vor intra într-un proces de evaluare şi ele vor putea fi clasificate şi acreditate precum universităţile. În acest mod, pacienţii vor şti la ce servicii să se aştepte în momentul în care se vor interna. Practic, spitalele vor primi un fel de „stele”, în funcţie de criteriile de performanţă pe care le vor îndeplini.
În funcţie de rezultate, dacă spitalul respectă 100% standardele de acreditare, va fi acreditat pentru cinci ani. În cazul în care standardele generale de acreditare vor fi mai mici, perioada de acreditare va fi mai mică.