De mâine şi până duminică, Braşovul va fi gazda Watumi Festival&Fringe, un festival cultural la care sunt aşteptaţi peste 250 de artişti din mai multe domenii. Watumi Festival&Fringe este primul festival care introduce noţiunea de Fringe în România şi care promovează arta în toate formele ei.
Conceptul de Fringe s-a născut în 1947, în Edinburgh, când opt trupe de actori au performat, fără să fi fost invitate, la primul Festival Internaţional din Edinburgh. Acest demers a revoluţionat ideea de festival de artă, permiţând artiştilor liber profesionişti să se adreseze publicului în cadrul unei manifestări artistice de amploare. În prezent, Festivalul de Fringe de la Edinburg este considerat cel mai mare festival de arte din lume. 250 de participanţi
„Astăzi, noţiunea de Fringe este asociată cu liberalizarea artei, cu coborârea sa din turnul de fildeş către publicul larg. Fringe este un spaţiu viu, efervescent în care se întâlnesc, se exprimă şi creează artişti plastici, actori, muzicieni, acrobaţi, fotografi, comedianţi, mimi, dansatori”, spun organizatorii, Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor (ASPA). Până la debutul festivalului peste 250 de artişti sau trupe de artişti îşi anunţaseră prezenţa la Braşov. Zeci de concerte şi spectacole
Manifestările artistice cele mai numeroase vor fi din aria spectacolelor de teatru, a concertelor de muzică live şi a expoziţiilor de arte plastice.
Vor fi 30 de spectacole de teatru susţinute de trupe din România, Turcia sau Coreea şi tot atâtea formaţii muzicale. Concertele live din cele cinci zile vor fi susţinute de trupe ca The Amsterdams, Şuie Paparude, Blazzaj, Pixels, Mes Quins, Ted Zepi, Rain District, Van Cramp, The Others, La Familia Rustika, Astorpia Tango Quintet.
Expoziţiile de artă plastică şi fotografie precum şi proiecţiile de filme se vor desfăşura p