Reţeaua de hoţi de utilaje din Maramureş a adus în România un întreg „parc auto“ în valoare de peste zece milioane de euro. Pentru dezmembrarea „Reţelei Buldozerul“, poliţiştii de frontieră şi procurorii au lucrat aproape jumătate de an. CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE! Mai citeşte şi:
Arestări în cazul „Buldozerul“
Mobilizare împotriva hoţilor de utilaje
VIDEO Operaţiune de amploare a procurorilor DIICOT (GALERIE FOTO)
„Reţeaua Buldozerul“ a apărut în urmă cu un an şi jumătate şi s-a format prin fuzionarea a trei grupări de hoţi de autoturisme de lux, care acţionau în Occident. Noua „organizaţie“ a adus în România numai utilaje de construcţii: buldozere, excavatoare, tractoare sau compactoare. Italia, Franţa, Belgia sau Olanda sunt ţările unde au atacat hoţii români, iar autovehiculele „săltate“ sunt mărci de elită în domeniu .
Multe dintre autovehiculele „importate“ de reţeaua de hoţi - cu nucleu în zona Maramureşului - au fost găsite în toată România, pe şantierele din marile oraşe sau în timp ce lucrau la reparaţia unor şosele. Reţeaua a adus în ţară utilaje furate în valoare de peste zece milioane de euro.
Doar capturile Poliţiei de Frontieră însumează vehicule de 2,5 milioane de euro. Ziarul „Adevărul“ prezintă, în exclusivitate, structura reţelei şi metodele aplicate de mafioţi la fiecare lovitură.
Comanda
Potrivit informaţiilor care au dus la capturarea structurii mafiote, „Reţeaua Buldozerul“ ajunsese atât de cunoscută în România, încât comenzile veneau în valuri. O comandă se putea da prin telefon, iar după verificarea clientului, se prezenta oferta.
După înregistrarea comenzii, „agentul de vânzări“ – un membru al filierei – venea la domiciliul clientului, unde îi prezenta fotografii cu utilajul cerut. Vehiculele erau imortalizate chiar pe şantierele