Selecţionerul naţionalei de tineret a urmărit amicalele Ştiinţei cu VfL Wolfsburg II şi cu câştigătoarea Cupei Italiei, afirmând că oltenii au avut o evoluţie bună în faţa echipei lui Ştefan Radu.
- Ce impresie ţi-a făcut evoluţia oltenilor în amicalul de lux cu Lazio, câştigătoarea Cupei Italiei?
- Înainte de toate, ţin să spun că acest 1-1 cu Lazio este un rezultat foarte bun, dătător de speranţe şi de moral pentru debutul Universităţii în noul sezon. Craiova a făcut un joc bun în faţa unei formaţii cu nume, o echipă cu vedete de 24 de carate, care valorează zeci de milioane de euro. Lazio a început pregătirea mult mai târziu decât Craiova, dar, în întâlnirea cu Universitatea, noul antrenor, Ballardini, a folosit două echipe în cele două reprize, adică la ei efortul a fost mai mic pe jucător decât al oltenilor - raportat la fiecare fotbalist. Pentru Ştiinţa a fost un meci de verificare foarte util. Am urmărit şi amicalul precedent al Ştiinţei, cel cu VfL Wolfsburg II, dar şi câteva antrenamente ale echipei alb-albastre.
„Mă interesează şase tineri de la Craiova“
- Ca selecţioner al echipei naţionale de tineret, pe cine ai urmărit de la Craiova în mod deosebit în acest amical cu Lazio?
- E vorba de şase jucători pe care i-am avut convocaţi la aproape toate acţiunile echipei naţionale de tineret.
- Care sunt cei şase?
- În primul rând, cei patru care au jucat în meciul cu Lazio, Silviu Lung Jr., Valerică Găman, Radu Barbu şi Mihai Costea. Folosirea acestora este un lucru îmbucurător pentru mine, ca selecţioner al naţionalei de tineret. Ar mai fi fost Bărboianu, care n-a jucat în acest amical, şi Gîngioveanu, care se află la Craiova, pregătindu-se cu echipa a doua. În afară de aceştia, Universitatea are în lot şi alţi jucători de mare perspectivă.
„Ştiinţa şi Gîngioveanu trebuie să bată palma“