Democrat-liberalii s-au dezumflat în cazul „Ridzi” înainte de a mai afla cum s-au cheltuit exact banii de la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) în afacerea „2 Mai” şi unde s-a dus diferenţa de peste 100.000 de euro, reclamată de presă, dintre contractele iniţiale şi cele modificate ulterior. Sursa: Agerpres
Cei care au cerut ieri ex pli caţii, în prima şe dinţă a conducerii după demisia Monicăi Iacob Ridzi, nu au primit decât amânări până la raportul complet al Curţii de Conturi.
Fostul ministru nu le-a pus pe masă colegilor de partid nici măcar raportul de audit intern încheiat zilele trecute. „Nu, nu a prezentat raportul de audit”, ne-a con firmat Theodor Stolojan, care anunţase vineri, într-un interviu pentru Hotnews, că va pune „foarte clar în cadrul partidului” întrebarea „unde s-a dus diferenţa de bani?”.
Cu avocatul la partid
Surse din cadrul PDL susţin că la şedinţa la care a venit pentru prima dată şi noul ministru, Sorina Plăcintă, întrebările au fost puse, iar lui Ridzi i s-a cerut să prezinte cheltuielile exacte. Ni ci un răspuns însă. „N-o fi fost gata raportul. Curtea de Conturi trebuie să-şi facă treaba şi apoi vom afla”, a fost concluzia unui PDL-ist. Aşa că democrat-liberalii s-au resemnat, chiar dacă presa a scris despre o întreagă reţea din organizaţia de tineret a PDL implicată în afacere.
Monica Ridzi, pe de altă parte, a rămas, după plecarea colegilor, încă o jumătate de oră la partid, la sfat cu Cristian Ene, avocatul pe care l-a angajat să o consilieze. La discuţie a asistat şi Cristina Trăilă, tot avocat, dar şi şefa Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi semnatara raportului care garanta legalitatea contractelor MTS. „Ca avocat, am un contract de asistenţă juridică cu doamna Ridzi, împreună cu alţi colegi”, confirmă Ene, fost