Turiştii găsesc peşte bine pregătit în puţine locuri de pe litoral, iar aceste restaurante sunt greu de găsit. Reporterii „Adevărul de Seară“ au testat mai multe cherhanale de pe litoral şi vă recomandă Popasul Pescarilor din Olimp şi Cherhana Vama Veche. Între marea de fast-food-uri pe care le găseşti la fiecare pas pe plajă şi meniul încărcat de mâncăruri de porc şi pui care se află pe masa fiecărei cârciumi, cu greu îşi fac loc şi delicatesele din peşte proaspăt. Pentru adevăraţii pasionaţi există şi cherhanalele.
De Popasul Pescarilor a auzit multă lume, dar drumul până acolo, nici pe departe uşor, e cunoscut şi străbătut doar de cei împătimiţi.
Meniu, în funcţie de captură
Cu aproximativ 300 de metri înainte de indicatorul cu numele staţiunii Olimp, cum vii dinspre Constanţa, se face un drum la stânga, lung de un kilometru, printre vii, stufărişuri şi bălţi. Drumul se opreşte la linia ferată, în dreptul unei parcări. De acolo, traversezi linia ferată pe jos şi ajungi la cherhana.
Meniul de aici satisface orice iubitor de peşte: zargan, hamsie, rapana, stavride, rechin, chefal, iar vedeta casei este calcanul, peşte care se prinde tot mai rar. Lista poate suferi mici modificări în fiecare zi pentru că nu se ştie ce peşte vor prinde pescarii. „La noi totul este proaspăt, declar pe propria răspundere“, promite patronul. El recunoaşte că nu ştie prea bine să dea la peşte, dar este meşter în prepararea lui.
Vin clienţii şi de la Bucureşti
Clienţii locului sunt de cele mai multe ori selecţi. „Vin, în general, oameni cu bani. O masă pentru o familie nu coboară sub 200 de lei. În general, avem clienţi fideli care vin tocmai din Bucureşti pentru o masă la noi“, spune patronul.
Afacerea a pornit de la o plită şi o masă în jurul cărora se strângeau, acum mai bine de patru ani, priete