Personalul din cadrul SPITVBL beneficiază, anual, de aproximativ 20 de drepturi financiare, conform contractului colectiv de muncă # Dintre acestea, aproape jumătate se cuvin lunar salariaţilor instituţiei
Funcţionarii Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local, aflat în subordinea Consiliului Local Constanţa, se numără printre cei mai bine plătiţi constănţeni.
Într-un material anterior arătam că angajaţii de la Taxe şi Impozite primesc, în afară de sporurile şi stimulentele negociate prin contractul colectiv de muncă, şi o cotă parte din taxa pe drumurile judeţene, înfiinţată de către Consiliul Judeţean Constanţa. Practic, 10% din suma încasată prin agenţiile SPIT, se duce pe stimularea angajaţilor instituţiei, care lucrează la colectarea acestei taxe. Trebuie precizat că, în cazul în care încasările sunt mari şi procentul de 10% pentru stimulare este consistent, angajaţii pot primi până la trei salarii de bază, în plus faţă de remuneraţia lunară. Pentru a afla care sunt sporurile, stimulentele şi primele ce revin funcţionarilor de la Taxe şi Impozite, ştiut fiind faptul că majoritatea contribuabililor sunt interesaţi de modul în care se cheltuiesc banii publici, am consultat Contractul colectiv de muncă, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Municipal Constanţa nr. 599/13.12.2006, dar şi modificările ce s-au efectuat la acest acord până în prezent.
Salarizare, Sporuri, Premii
Aşadar, Capitolul III - Salarizare, Sporuri şi Premii din cadrul contractului colectiv de muncă, negociat pentru angajaţii SPIT în 2006, oferă o imagine de ansamblu asupra sistemului de salarizare practicat de instituţie.
Articolul 18 din acest capitol precizează că funcţionarii publici şi personalul contractual beneficiază de un spor de vechime în muncă ce variază după cum urmează: de la 3 la 5 ani, un spor d