Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Diaconu, pentru fals material în înscrisuri oficiale. Braşoveanul Daniel Diaconu, este soţul procurorului Ramona Diaconu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Braşov. Un comunicat al Parchetului General precizează că, în cursul lunii septembrie 2004, ofiţerul SRI a plăsmuit prin tehnoredactare un document, căruia i-a dat aparenţa unui înscris oficial care ar fi venit de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Documentul conţine şapte pagini tehnoredactate, poartă antetul şi are aparenţa unui document clasificat „strict secret”, care ar fi fost emis de structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor. Mai exact, a falsificat şi ulterior i-a prezentat lui Ioan Gliga, la acel moment procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, o notă care ar fi provenit de la serviciul secret al Ministerului de Interne şi în care se facea referire la mai multe ilegalităţi pe care le-ar fi comis acesta.
Scopul documentului era de a-l face pe Gliga să demisioneze. Potrivit comunicatului, demisia s-a produs şi în prezent „victima” activează drept avocat. Interesul lui Diaconu era ca prin plecarea procurorului Gliga să se elibereze un loc la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, unde urma să promoveze finul soţilor Diaconu, Marian Drilea, care activa atunci la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.
Daniel Diaconu este soţul Ramonei Diaconu, purtător de cuvânt şi procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, care este cercetată, de asemenea, în dosar. A mai fost vizat şi Marian Drilea, în prezent procuror la DIICO