Unealta industrială era folosită în loc de agitator şi avea resturi de materiale întârite pe ea.
Descoperire fără precedent făcută de angajaţii Inspectoratului pentru Protecţia Consumatorului (IPC) Prahova la un fast-food din Ploieşti. Îngheţata comercializată în unitatea respectivă era preparată cu o bormaşină. „Condiţiile de activitate pun mari semne de întrebare referitoare la respectarea legislaţiei. Prepararea îngheţatei se face utilizând pe post de agitator o bormaşină de şantier, poate chiar şi retopercutor, nu ştiu... ", a declarat inspectorul Alexandru Cârdei, din cadrul IPC Prahova, care a efectuat un control.
"În orice caz, bormaşina este potrivită pentru mixturi de tencuit, dar nu pentru pregătit preparate alimentare, cu atât mai mult cu cât aşa-zisul oţel alimentar este negru şi cu urme de produse vechi”, a adăugat Alexandru Cârdei.
Nereguli la tot pasul
În plus, în spaţiul unde era manipulată mixtura pentru îngheţată erau spălate recipiente din societate, deci erau utilizaţi detergenţi care, conform inspectorilor, puteau cădea în recipientele cu îngheţată. În ceea ce priveşte partea de fast-food, vânzătorul ţinea salamul, ouăle fierte şi roşiile aduse de el pentru masa de prânz la un loc cu materia primă din care prepara shaorma.
„Îşi permit să depoziteze în acelaşi spaţiu produse de acasă, cu riscul de infestare cu salmonela a restului de alimente care se află în respectivul spaţiu, utilizează lipiile pentru shaorma care, probabil, aveau termen de valabilitate expirat, deoarece se văd numai urme din eticheta pe care era înscrisă data şi fac porţiile care reprezintă un anumit gramaj, dar cântarul lipseşte şi nu se poate verifica cantitatea”, a explicat inspectorul Cârdei.
În replică, angajatul societăţii a declarat doar că nu mănâncă din preparatele pe care le vinde din motive personale