Datorită blănii sale lungi şi spectaculoase, iepurele de Angora este o rasă faimoasă în toată lumea. Iniţial, crescut numai pentru părul lui de textura lânii, iepurele de Angora este astăzi o rasă de companie, informează site-ul animale.ro.
În ciuda faptului că iepurele de Angora este un excelent animal de companie, blana lui lânoasă este colectată încă, toarsă şi ţesută, fiind folosită pentru realizarea de obiecte de îmbrăcăminte şi pături. Iepurele de Angora necesită o îngrijire periodică (pieptănare şi periere) şi părul lui trebuie îndepărtat (tuns) la fiecare trei luni. Originea exactă a iepurelui de Angora nu este cunoscută; unii sunt de părere că sunt originari din Ankara - Turcia şi că au fost introduşi în Europa la începutul anilor 1700. Iepurele de Angora şi-a făcut apariţia în Statele Unite pentru prima dată, în 1934. În prezent, există patru rase distincte recunoscute: Angora engleză, Angora franceză, Angora uriaşă şi Angora satinat.
Creşterea
Iepurii pot fi crescuţi cu uşurinţă în casă, fiind învăţaţi să-şi facă nevoile la litieră. Le place să ronţăie, aşa că asiguraţi-vă că toate cablurile sunt bine ascunse. Dacă îi ţineţi în cuşcă, asiguraţi-vă
că aceasta are dimensiunile de 60x60x120 cm. Dacă planşeul cuştii este din sârmă, aşezaţi o scândură din lemn pe care să stea iepurele. Pentru iepurii de apartament este mai bună o cuşcă având grilaj din plastic şi fundul mobil din plastic perforat, cu tăviţă pentru evacuarea dejecţiilor. Cuşca trebuie să fie prevăzută cu pardoseală absorbantă cu fund dublu. În cuşcă se vor pune un vas sau un jgheab pentru nutreţurile voluminoase (uscate sau verzi), dar şi un recipient pentru nutreţurile concentrate şi adăpători. Curăţarea cuştilor şi a accesoriilor se va face periodic.
Hrănirea
Iepurii de Angora sunt animale erbivore, puţin pretenţioase. Alimentaţi