Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti a formulat o cerere de revizuire a hotărârii definitive şi irevocabile pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti în litigiul cu Millenium Building, dezvoltatorul clădirii care se construieşte lângă Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti.
Reprezentantul legal al arhiepiscopiei a declarat că intenţionează să depună o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva celor trei judecători care au pronunţat decizia favorabilă dezvoltatorului imobiliar.
De asemenea, "am formulat o cerere de revizuire a hotărârii instanţei înainte de a primi motivarea, iar acum, după ce am văzut motivele care au stat la baza deciziei instanţei prahovene, în cel mai scurt timp vom şi motiva cererea, respectând pe deplin termenele impuse prin lege pentru formularea acestei căi extraordinare de atac", a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, avocatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, Ofelia Bârsan.
A fost depusă la CSM o plângere împotriva celor trei magistraţi de la Ploieşti şi de Partidul România Mare (PRM), a declarat în aceeaşi conferinţă fostul senator Marius Marinescu, în prezent membru PRM. Marinescu i-a acuzat pe cei trei judecători ai procesului de la Ploieşti că au dat câştig de cauză mafiei imobiliare: "Cei trei sunt Alexandrina Urleţeanu, preşedintele de complet, Valentin Niţă şi Maria Pohoaţă - nume predestinate".
Marius Marinescu a mai spus că şeful PRM, Corneliu Vadim Tudor, va face toate eforturile pentru a ajunge la o rezolvare favorabilă reprezentanţilor catolici în litigiul cu Millenium Building.
SCURT ISTORIC
Curtea de Apel Ploieşti a admis în luna iunie 2009 recursurile primarului Sectorului 1 Bucureşti şi al firmei Millenium Building Development împotriva sentinţei Tribunalului Dâmboviţa care anula autorizaţia de construcţie a imobilu