Rezultatele finale la examenul de titularizare au fost afişate, ieri, în toată ţara. După contestaţii, mai mulţi candidaţi au reuşit să obţină note mai mari decât cele iniţiale. În Bucureşti aproape 10% din contestaţii au fost admise, astfel că 67 de candidaţi au obţinut note mai mari. Astfel, 430 dintre cei 4.400 de candidaţi prezenţi la concursul de titularizare au depus contestaţii. Din totalul acestora, 225 au fost admise, notele fiind după contestaţie mai mici sau mai mari, iar 205 au păstrat nota iniţială.
Din totalul contestaţiilor admise, 39 s-au soluţionat cu note peste 7, iniţial fiind sub media de promovare 7, iar 28 s-au rezolvat cu creşterea mediei peste 5, a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Potrivit ISMB, deficitul cel mai mare este la posturile de educatoare.
La concurs au fost scoase 1.000 de catedre, însă numai 320 de posturi vor fi ocupate în urma examenului de titularizare. Potrivit ISMB, pentru a ocupa un post de educatoare sunt necesare studii superioare de specialitate, iar salariile sunt între 700 de lei pentru debutanţi şi 1.200 de lei pentru cadrele didactice cu 40 de ani vechime.
În judeţul Teleorman, 105 profesori s-au declarat nemulţumiţi de notele obţinute şi au depus contestaţii, dar numai 15 au fost admise. În judeţul Vaslui, 65 de lucrări au primit punctaj mai mare, în timp ce pentru alte 25, notele au fost micşorate, în urma rezolvării celor 160 de contestaţii depuse de candidaţi. Repartizarea cadrelor în urma examenului de titularizare va avea loc în perioada 22 - 29 iulie.