Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte sunt nevoiţi să suporte căldura din saloane. Aparatele de aer condiţionat sunt montate doar în secţiile vitale ale instituţiei. Căldură mare în cele mai multe saloane din Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte. Pacienţii fac faţă cu greu temperaturilor ridicate şi încearcă fiecare să se răcorească prin metode care le-ar putea aduce afecţiuni serioase.
Conducerea unităţii medicale spune că cel mult 20% din încăperile spitalului sunt prevăzute cu aer condiţionat. Aparatele au fost montate în cele mai importante sectoare ale spitalului, cum ar fi laboratorul sau secţiile de terapie intensivă.
“Fondurile sunt aşa cum sunt şi a trebuit să facem aceste investiţii acolo unde era neapărată nevoie, unde temperatura trebuie să rămână constantă. Mă refer la sălile de operaţie, sălile de naştere, tot ceea ce înseamnă terapie intensivă, laboratorul spitalului, unde temperatura creşte foarte mult din cauza aparatelor, camera tomografului sau radiologia. Sunt sectoare extrem de importante pentru activitatea spitalului”, a declarat directorul medical al spitalului, Carmen Marcu.
Aerul condiţionat poate îmbolnăvi pacienţii
Medicul avertizează că aparatele de aer condiţionat nu reprezintă neapărat cea mai bună soluţie, dat fiind faptul că acestea împrăştie microbii şi pot cauza nevralgii pacienţilor. Marcu a adăugat că o soluţie ar fi aparatele timp climatronic, care ar fi mult mai potrivite activităţii spitaliceşti, dar care sunt extrem de scumpe, iar spitalul nu-şi permite o astfel de investiţie.
“Nu face bine aparatul de aer condiţionat. Un pacient transpiră, este supus unor curenţi de aer rece şi se trezesc cu nevralgii, extrem de neplăcute, din cauza variaţiei de temperatură, ies de la cald la rece. Cel mult 20% din încăperi au montate astfel de a