Tot mai mulţi oameni, afectaţi de canicula care a cuprins zilele acestea sudul ţării, apelează la serviciile salvării. Ajunşi la spital, pacienţii sunt înghesuiţi şi câte doi într-un pat. Ei sunt nevoiţi să reziste la temperaturi insuportabile, deoarece majoritatea secţiilor nu au aparate de aer condiţionat. În ultimele zile, la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-au făcut până la 28 de internări pe zi. Bolnavii internaţi aici stau câte doi într-un pat sau câte trei în două paturi lipite. „N-am închis un ochi toată noaptea din cauza asta”, a declarat Elisabeta Barbu, una dintre paciente.
Citiţi şi:
Bistriţa: Pe timp de criză îndurăm mai uşor căldura
Târgovişte: Căldura se tratează
Unde fugim de caniculă?
adevarul.es Nivelul de radiaţii ultraviolete atinge cote alarmante
„În acest moment, la Cardiologie sunt aproximativ 150 de pacienţi, în 80 de paturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Ploieşti, doctor Andrei Ilinca. Medicii au pus paturi suplimentare în secţii, dar acestea sunt insuficiente.
Căldura a agravat unele afecţiuni cardiace ale bolnavilor. Persoanele care suferă de hipertensiune şi cei cu insuficienţă cardiacă au mari probleme din cauza nerespectării regimului alimentar şi a deshidratării. Bolnavii acuză ameţeli şi pot leşina după un efort prelungit sau după o masă copioasă. „Căldura ne omoară şi ajungem în spital. Aici tot de căldură avem parte. E greu, e foarte rău, mai ales noaptea”, a spus Elena Iorga (86 de ani), pacientă.
Nici la Secţia Psihiatrie a spitalului lucrurile nu stau mai bine. „Avem supraaglomerare în saloane”, a declarat şeful secţiei, doctor Magda Călăraşu, referindu-se la cei 131 de pacienţi care sunt obligaţi să împartă 100 de paturi. S-au înmulţit cazurile de etilism cronic şi tulburările psihotice de