Din susţinător, primarul a devenit dezinteresat de soarta CET. În 2004, pe vremea când era viceprimar, George Scripcaru susţinea salvarea CET. La acea vreme, el propunea încheierea de contracte individuale şi proiecte de retehnologizare. Acum, Scripcaru se distanţează de această problemă şi spune că nu are nicio treabă cu CET. George Scripcaru promitea că se va implice în salvarea CET şi revitalizarea sa. De când GDF Suez Energy România a sistat din nou furnizarea de gaz către regie, primarul şi-a schimbat total atitudinea spunând că nu mai are nicio treabă cu CET şi nici nu mai vrea să audă de problemele acesteia. „Singura mea treabă este să dau subvenţia, pe care am şi dat-o”, a precizat în rânduri repetate în conferinţele de presă primarul.
În lipsă de soluţii, Scripcaru a găsit şi vinovaţii: singurele organisme responsabile de soarta regiei şi de nerezolvarea deficienţelor existente sunt conducerea centralei, administratorii şi AGA CET.
Susţinător de contoare cu vaporizare
Se pare că primarul în funcţie a uitat că a susţinut vehement CET-ul, propunând soluţii de revitalizare. De exemplu, în martie 2004 el susţinea un proiect iniţiat de „Siemens” pentru reabilitarea CET şi le dădea speranţe braşovenilor pentru condiţii mai bune oferite de furnizor. Potrivit acestui proiect, fiecare apartament urma să fie contorizat, iar consumatorii să poată încheia contracte individuale cu furnizorul de energie termică.
„Proiectul propus de concernul austriac Siemens şi susţinut de mine, prevede posibilitatea introducerii unor contoare cu vaporizare la nivelul apartamentelor. Cetăţenii vor avea de plătit o sumă fixă lunară, calculată la nivelul mediu de consum, urmând ca, o dată la şase luni, să se facă o regularizare a calculaţiei“ , este declaraţia lui George Scripcaru, publicată în data de 1 martie 2004 de „Monitorul Expres”.