Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că, deocamdată, toate diplomele eliberate de „Spiru Haret” (USH) - 91.700, între 2003 şi 2008 - rămân valabile până la clarificarea totală a situaţiei. Sursa: Vlad Stănescu
Declaraţia ministrului a venit după mai multe întâlniri şi discuţii la partid.
„Nu avem încă datele necesare pentru a separa diplomele legale de cele care nu respectă legea. Drept urmare, toate documentele sunt valabile până când vom avea datele necesare pen tru a le diferenţia”, a declarat, aseară, Ecaterina Andronescu. Asta după ce, la prânz, Mircea Geoană a transmis în premieră acelaşi mesaj.
Deşi a catalogat universitatea în cauză drept „un adevărat Caritas al diplomelor” şi s-a pronunţat pentru continuarea anchetei, Geoană s-a opus anulării documentelor. „Studenţii şi familiile lor nu trebuie p nalizaţi”, a spus pre şedintele PSD. Acesta şi-a schimbat însă poziţia faţă de ministru, căruia nu mai vrea să-i retragă sprijinul politic.
Concluziile preliminare ale anchetei arată o creştere spectaculoasă a numărului de stu enţi la USH: de la 29.000 în 2001 la 311.000 în 2009.
Mai mult, Aurelian Bondrea, rectorul universităţii, este acuzat că a validat 92 de conferenţiari şi profesori, deşi această procedură trebuie făcută de Consiliul Naţional de Acreditare a Titlurilor.
APĂRARE
Băsescu dă „pâinea şi cuţitul” privatelor
Traian Băsescu ia partea universităţilor private, aflate în luptă cu cele de stat, care „au pâinea şi cuţitul”. „Ceea ce se vede e rezultatul unor interese ale învăţământului de stat în defavoarea învăţământului privat”, a declarat ieri preşedintele, în legătură cu scandalul „Spiru Haret”. Fiica sa cea mică, Elena, e absolventa Universităţii Româno-Americane, instituţie privată.