Guvernul german nu a ajuns la un acord cu General Motors (GM) privind cumpărătorul constructorului auto german Opel, întrucât autorităţile favorizează oferta Magna, iar grupul american optează pentru propunerea companiei RHJ International, a declarat, miercuri, un oficial german, citat de Mediafax."Ne-am exprimat preferinţa pentru Magna, însă răspunsul GM a fost precaut", a spus Jochen Homann, şeful comisiei guvernamentale pentru Opel.GM, proprietarul Opel, a primit trei oferte pent
Guvernul german nu a ajuns la un acord cu General Motors (GM) privind cumpărătorul constructorului auto german Opel, întrucât autorităţile favorizează oferta Magna, iar grupul american optează pentru propunerea companiei RHJ International, a declarat, miercuri, un oficial german, citat de Mediafax.
"Ne-am exprimat preferinţa pentru Magna, însă răspunsul GM a fost precaut", a spus Jochen Homann, şeful comisiei guvernamentale pentru Opel.
GM, proprietarul Opel, a primit trei oferte pentru preluarea producătorului auto, respectiv din partea Magna, în colaborare cu banca rusească Sberbabnk, a companiei de investiţii RHJ International şi a constructorului auto China's Beijing Automotive (BAIC).
O întrebare grea: Magna sau RHJ?
Grupul american trebuie să ajungă la un acord cu guvernul german asupra cumpărătorului, întrucât autorităţile de la Berlin urmează să garanteze credite de până la 4,5 miliarde de euro pentru ca Opel să poată continua activitatea.
General Motors preferă oferta RHJ, vizând restructurarea Opel şi revenirea pe profit, însă guvernul German şi statele unde sunt amplasate fabrici Opel favorizează propunerea Magna.
GM controlează 35% din acţiunile Opel, în timp ce restul de 65% se află, de la falimentul grupului american la 1 iunie, în administrarea specială a unui consiliu format din doi repreze