La Corbu e linişte - atipic pentru o plajă românească populată. Cum treci de Năvodari şi scapi de mirosul iute de la rafinăria Petromidia, indicatorul arată „Corbu- drept înainte”. Chiar la intrarea în localitate, turiştii sunt îndrumaţi la dreapta, către plajă. Mergi aproximativ trei kilometri pe un drum parţial asfaltat şi îngust cât să încapă o maşină. Asta îi învaţă pe şoferi să fie disciplinaţi şi îngăduitori cu cei care vin din sensul opus de mers. Sursa: Alina VătămanSursa: Alina VătămanSursa: Alina Vătăman
1 /.
La prima vedere, peisajul nu indică apropierea vreunei plaje. Abia când se ajunge pe drumul accidentat de costişă se vede marea şi, în josul malului abrupt, corturile colorate şi maşinile trase atât de aproape de apă, pe cât le permite nisipul.
Veniţi pentru prima dată, turiştii pot rata cu uşurinţă cărarea ce duce spre mare, bine ascunsă de tufişurile pitice şi de dâmburile de pământ nisipos. Însă, este întotdeauna cineva care să deschidă calea.
Panta abruptă dinspre plajă se coboară cu grijă şi orice şofer venit acolo pentru scurt timp se gândeşte cu îngrijorare că, în cazul unei ploi, poteca se va transforma într-un veritabil teren de off road.
Însă, ajuns în apropierea mării, temerile dispar, făcând loc bucuriei de a fi în natură. Întinse pe sute de metri de-a lungul plajei, multe dintre corturi apar la debut de sezon şi dispar la începutul toamnei. Ele sunt reşedinţa de vară a multor familii care fug de tumultul oraşului. În afară de peisajul marin nealterat încă de nesimţire şi de construcţiile moderne, marele avantaj este că aici se trăieşte cu bani puţini.
CUM AJUNGI
CAZARE ÎN ZONĂ
Pe plaja de la Corbu nu se aud manele, ci doar strigătele victorioase ale echipelor de fotbal întocmite ad-hoc, dublate de vuietul valurilor. Pe mal, ca în vremurile de demult, se r