Doar puţin peste jumătate dintre directorii de şcoli şi licee au depus, până acum, declaraţiile de avere. Unii directori nu au nimic, alţii au datorii, sunt şi directori cu o avere peste medie. 40% din directorii de şcoli şi de licee din judeţul Dâmboviţa nu au depus încă declaraţiile de avere, la mai bine de o lună de la expirarea termenului limită de 15 iunie. Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a precizat că le-a solicitat directorilor aceste declaraţii, dar au primit doar 114 din numărul total de 209. Inspectorul Diana Diaconu a declarat că este posibil ca unele declaraţii să fi fost trimise direct la Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
“Directorii pot să-şi trimită declaraţiile direct la ANI. Asta înseamnă, de fapt, descentralizare”, a declarat Diana Diaconu, responsabilă cu evidenţa acestor documente.
Unii directori nu au absolut nimic
Unii directori, nu au absolut nimic. Este cazul Elenei Zmărăndescu, director la Şcoala Bărbuleţu, care nu are clădiri, terenuri, maşini sau bijuterii. Nu are nici măcar datorii. Are însă un venit anual de 20.268 de lei. În schimb, directorul de la Şcoala nr. 1 Poiana, Titi Purcaru, are un credit de 5.000 de euro şi un venit de 25.000 de lei.
Mulţi dintre directorii de şcoli au câte un autoturism. Este cazul Mariei Anastase, directorul Şcolii Ion Mareş din Vulcana Băi, şi al Ramonei Sav, directorul Şcolii nr. 1 din I.L Caragiale, care au câte un Matiz.
De asemenea, Elena Cioca, directorul Şcolii de Arte şi Meserii Bilciureşti, are un autoturism dacia din 1986, iar Alexandru Mitru, de la Şcoala Hăbeni, o dacie ceva mai nouă din 1996. Daniel Manole, director la Mogoşani, are o dacie din 2001, dar şi datorii la bănci în valoare de 46.000 de lei şi 14.424 de euro.
Alţii sunt mai avuţi
La categoria directori avuţi, îl înscr