Astăzi, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Marius Screciu a făcut public programul de reabilitare în care vor intra majoritatea şcolilor mehedinţene pentru a întâmpina începerea şcolii în condiţii normale Datorită faptului că în judeţul Mehedinţi există foarte multe şcoli cu probleme din punct de vedere al condiţiilor în care elevii sunt nevoiţi să înveţe, Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis începerea programului de reabilitare a tuturor acestor unităţi. ”Să sperăm că vom putea renova, până la toamnă, toate şcolile care se află în acest moment pe punctul de a nu primi autorizaţia de funcţionare pentru anul şcolar ce urmează să înceapă de la 15 septembrie”, susţine inspectorul general şcolar, Marius Screciu.
Prioritare sunt campusurile şcolare
Conform Inspectoratului, campusurile şcolare din Strehaia, Halânga, Baia de Aramă şi Campusul Şcolar Auto reprezintă o prioritate de reabiliatare datorită numărului mare de elevi pe care îi aşteaptă din septembrie. „Şantierele deja începute trebuie finalizate în cel mai scurt timp, deoarece ele reprezintă unităţi de învăţământ foatre mari, cu cantină, laboratoare şi sală de sport în care îşi vor desfăşura cursurile sute de elevi şi zeci de profesori. Pentru un învăţământ mai bun, şcolile trebuie să ofere confortul necesar elevilor săi, iar acest lucru îl încercăm şi noi”, adaugă Marius Screciu.
Reabilitările vor costa 300 de miliarde de lei vechi
Finanţarea solicitată de Inspectoratul Şcolar Judeţean către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării care se ridică la suma de 300 de miliarde de lei vechi şi va veni în sprijinul finalizării renovărilor începute la campusuri, a sediului ISJ dar şi la cele 46 de şcoli din judeţ la care lucrările au început deja. Este vorba de școlile din Sărdăneşti, Cireşu, Prunişor, Crivina, Școala G