Infrastructura pentru colectare este rudimentară şi amplasată în intersecţii sau în locuri greu accesibile cetăţenilor. Pubelele destinate colectării selective din Piaţa Victoriei, Ştefan cel Mare şi Drumul Taberei sunt instalate la intersecţii sau în staţiile de tramvai. În sectorul 2, pe strada Ştefan cel Mare, singurul loc în care se găsesc containere de colectare selectivă se află în intersecţia cu strada Lizeanu.
Este destul de puţin probabil că vreun locatar de la blocurile din apropiere şi-ar propune să plece cu sacoşa de peturi sau cartoane şi să le arunce aici. Din simplul motiv că sunt prea departe de scara blocului.
Iulian Marin, un locuitor din această zonă, spune că este destul de greu pentru oameni să care sticlele până la containere.
„De regulă, le duc la ghenă, iar de acolo, uneori, femeia de serviciu le sortează”, spune Iulian Marin.
În sectorul 2 al Capitalei, printr-un protocol semnat cu primăria şi cu societatea Ecorom, strângerea deşeurilor este făcută de către firma de salubritate Supercom.
„Avem instalate deja 90 de containere tip clopot în acest sector şi urmează, în urma dispoziţiilor pe care le va da primăria, să mai instalăm şi altele”, declară Maria Mohan, directorul Direcţiei de Analiză Planificare şi Control din cadrul Supercom.
Maria Mohan se arată însă nemulţumită de faptul că bucureştenii folosesc aceste containere în cu totul alte scopuri decât cele prevăzute. „În containere, angajaţii noştri găsesc nu peturi sau cartoane, ci resturi menajere, mobilier uzat, haine vechi, pisici şi câini morţi”, spune Maria Mohan.
Campanie de informare, prin afişe lipite pe blocuri
Firma Urban se ocupă în sectorul 6 cu amplasarea şi gestionarea containerelor pentru colectare selectivă. Bogdan Constantinescu, directorul de marketing al Urb