Traian Basescu si-a suflat marti, cu toata puterea, proiectul de reforma in fasolea invatamantului romanesc pe care de-abia o umplusera de zoaie liderii PSD.
"In momentul de fata este un blocaj pe doua paliere, este o lupta intre cei care vor sa diminueze invatamantul privat pentru ca painea si cutitul se afla in mana celor de la stat, sindicate si oameni politici. Iar pe de alta parte, este o lupta pentru blocarea procesului de modernizare a sistemului de educatie dusa in tandem de sindicate, lideri de sindicat si Ministerul Educatiei.
Se pare ca s-a luat decizia sa se dea dreptate sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat. Dar vreau sa stiti ca aceleasi hibe pe care le are sistemul privat le are si sistemul de stat, poate intr-o masura mai mica, dar la fel", a rostit presedintele Traian Basescu si s-a suit in avion fericit ca n-a lasat in mainile lui Mircea Geoana voturile absolventilor de la Spiru Haret si ale familiilor lor.
Pentru asa bunatate de captura electorala face sa pui umarul la "bondrificarea" invatamantului romanesc!
Pretul voturilor
Ce mai conteaza ca presedintele taie astfel una dintre ultimele punti ce-l mai legau de intelectualii care, candva, constituiau scheletul electoratului sau?
Ce mai conteaza ca argumentele sale referitoare la ofensiva impotriva invatamantului privat sunt dezarmant identice cu ale patronului fabricii de diplome, Aurelian Bondrea in a carui cariera de confectioner de patalamale a facut-o academician doctor inginer chimist pe Elena Ceausescu?
Conteaza ca prin afirmatiile sale se plaseaza pe pozitii diametral opuse fata de cele ale profesorului Mircea Miclea, al caruia excelent proiect de reforma a invatamantului si l-a pus la butoniera?
Dl. prof. Miclea se plasat ferm de partea Ecaterinei Andronescu, dovedind ceea ce presed