REPORTAJ. Personajele pe care Los Angeles-ul le-a pierdut la periferia sa, de la actori fără şansă la vânzători de chilipiruri, întregesc „kitsch-ul seducător” din zona turistică a Hollywood-ului.
La prima întâlnire cu Hollywoodul, îţi ies în cale exact cei pe care faimosul cartier din Los Angeles i-a lăsat la periferia lui. Iisuşi îmbătrâniţi după ce au bătut o viaţă pe la uşile studiourilor, o Marilyn Monroe între două vârste căreia i se ridică fusta miraculos, deşi afară nu se simte nici urmă de briză, un Captain Sparrow căruia îi dispare zâmbetul după ce trec turiştii, un robot din „Transformers”, fiert în costumul său de peste zece kilograme. Dacă e ceva ce Hollywoodul s-a priceput să inventeze mai bine decât alţii, în afară de industria filmului, e cea a kitsch-ului, seducător şi aproape perfect. Nimic nu te deranjează în această mare de plastic şi efecte speciale. Îţi doreşti, de fapt, să nu se mai termine niciodată.
Când ieşi din staţia de metrou Hollywood Highland, ai putea la fel de bine să crezi că ai nimerit în apropierea unui parc de distracţii. Turişti cu ochii în pământ caută în stele şi se împiedică unii de alţii. Jackie Chan pe asfalt, o poză. Arnold Schwarzenegger, încă una. Din stea în stea, Hollywood Walk of Fame te înşală şi te poartă până la capătul lui, unde nici un nume nu-ţi mai sună familiar.
CONTRA COST. Două mexicance, fericite că l-au găsit pe Iisus în mulţime
Marilyn, favorita turiştilor
Magia Hollywoodului e construită pe visele altora. În timp ce vedetele filmează în studiouri (plasate departe de zona turistică, în Burbank sau Westside) ori iau prânzul la Chateau Marmont, actori rataţi, pensionari sau aspiranţi la celebritate întreţin vraja contra cost. „Sper că ştiţi că noi pozăm pentru un mic bacşiş”, te anunţă ceremonios Sir Dumbledore din „Harr