Dragoş Hopulele, directorul general al fabricii Ursus Breweries din Timişoara, lucrează în cadrul aceleiaşi companii de când a terminat facultatea. La 35 de ani, Dragoş Hopulele este unul dintre cei mai tineri directori de fabrică din cadrul companiei Ursus Breweries, subsidiară a gigantului internaţional SABMiller. Dragoş Hopulele s-a familiarizat încă de mic cu industria berii, întrucât tatăl său a lucrat în acelaşi domeniu. A urmat tradiţia familiei şi, imediat după ce a absolvit Facultatea de Chimie Alimentară, s-a angajat la fabrica Ursus Breweries din Timişoara, cunoscută sub denumirea de „Timişoreana“.
„Lucrez de 12 ani în cadrul Ursus Breweries. Este primul şi singurul meu loc de muncă, unde am venit direct de pe băncile facultăţii“, spune el. A început ca inginer stagiar, apoi a fost tehnolog şi manager al departamentului de producţie. În anul 2006 a fost numit directorul general al fabricii Timişoreana, cea mai veche unitate de producţie a berii din România.
E atent la tot ce mişcă în fabrică
Având în vedere că, înainte de a ajunge la conducerea fabricii, Hopulele a fost managerul departamentului de fabricare a berii şi a răspuns direct de calitatea fiecărui pahar de bere consumat, se implică şi acum foarte mult în urmărirea producţiei. În prezent, atribuţiile lui sunt mult mai complexe şi acoperă toate operaţiunile desfăşurate în fabrică, începând cu calitatea produselor, eficientizarea muncii şi până la siguranţa angajaţilor.
Hopulele conduce peste 300 de angajaţi, despre care spune că se înţelege bine cu ei. „Încerc să abordez un stil echilibrat de management participativ şi să-mi menţin echipa într-un ritm pozitiv şi entuziast, dar în acelaşi timp orientat către performanţă“, afirmă directorul.
Întrebat dacă recesiunea l-a obligat să dea oameni afară, managerul spune că nu a recurs