„Simfonia Lalelelor” este o tradiţie şi un simbol al Piteştiului. Cel care a conceput-o este Ilarie Isac care ne mărturiseşte: „Intervenţia mea este urmarea apariţiei recente a unei aşa-zise „istorii a Simfoniei lalelelor” în care „istoricul” afirmă că nici eu, nici cei care m-au sprijinit(Gheorghe Pacea şi Valeriu Nicolescu) nu mai supravieţuim. Familia mea început să primească telefoane de condolanţe.Trăiesc, sunt cetăţean al Piteştiului, fiu al Argeşului, am satisfacţia ca acum 33 de ani am conceput şi dat acestui oraş şi judeţului, o manifestare pe care am botezat-o „Simfonia Lalelelor”.
Profil:
Data şi locul naşterii: 3 ianuarie 1933, la Pojogeni, judeţul Gorj
Studii: Facultatea de Horticultură în cadrul Institutului Agronomic Bucereşti, 1957(Magna Cum laudae)
Experienţă: 20 de ani a lucrat la Ştaţiunea de Cercetări Pomicole de la Voineşti, unde a fost şi director, director la Direcţia de pomicultură din cadrul Ministerului Agriculturii.
Ce-i place:
Îmi plac oamenii care dau ceva din ceea ce au ei şi comunităţii. Nicolae Ştefan, un mentor al meu, este un asemenea om. La cei 85 de ani încă se implică major şi el a avut ideea de a-i învăţa pe oameni care sunt beneficiile ştiinţei în domeniul horticulturii. Îmi plac oamenii corecţi. Îmi place să văd multe şi să călătoresc. În fiecare an mă uit la Turul Franţei, nu doar pentru eveniment în sine, cât şi pentru imaginile care cu locuri aparte.
Ce nu-i place:
Nu-mi place să stau pe la uşi, indiferent ale cui ar fi. Nu-mi place impostura în administraţie, cercetare, învăţământ sau în orice alt domeniu. Din păcate, avem suficiente exemple de aşa ceva. Şi nu este atât de dureros că impostorii avansează cel mai repede, dar, prin asta, blochează adevaratele valori. Nu-mi place cum se dau la noi diplomele. Acum, orice vrea, poate să-şi ia diplomă de doctor. Pe scur