Cei 48 de tineri participanţi în cadrul Concursului ingineresc studenţesc, RoBEC, şi-au prezentat azi proiectele. 48 de participanţi selecţionaţi din Braşov, Bucureşti, Cluj, Chişinău, Iaşi şi Timişoara s-au întrec ieri în concursuri de creativitate şi studiu de caz, la Iulius Mall, în cadrul Concursul Naţional RoBEC (Romanian BEST Engineering Competition), cea mai mare competiţie inginerească pentru studenţi.
Criza „s-a simţit” şi la RoBEC
Participanţii au trebuit să dezvolte o amplă campanie ecologică, într-o ţară în care responsabilitatea socială şi comunitară nu este foarte dezvoltată, prin intermendiul unei organizaţii nonguvernamentale. Ei au avut iniţial la dispoziţie pentru acest proiect un buget de 3.000 de euro, bani care pot fi folosiţi numai pentru cheltuieli de logistică, cazare, masă, transport şi materiale de promovare.
Surpriza „neplăcută” pentru marea majoritatea dintre ei a fost atunci când aceştia au fost anunţaţi că bugetul trebuie diminuat cu jumătate din sumă. Decizia juriului a avut scopul de a-i pune pe aceştia în dificultate.
Colecţie de modă, demnă de Guiness Book
Printre cele mai ingenioase proiecte au fost şi cele ale participanţilor din Chişinău care, pentru a demara campania s-au gândit să implice studenţii, motivaţi fiind de posibilitatea de a intra în cartea recordurilor.
În acest scop ei trebuie să adune deşeuri şi materiale reciclabile, din care să se creeze ţinute vestimentare, care să formeze o colecţie de modă inegnioasă. „Suntem convinşi că un asemenea demers ar stârni şi intersul mass-mediei şi astfel ar fi rezolvată şi problema informării publicului cu privire la mediul ecologic”, a declarat Nicolae Graur, unul din membrii echipajului moldovenesc.
Magia şi tehnica se îmbină perfect
Pentru cea de-a două probă, st