Oamenii de stiinta britanici se afla in cautarea a 40 de voluntari, femei care au intrat de ani buni la menopauza, care sa manance zilnic ciocolata, timp de un an, in scop medical.
Cele 40 de femei cu varsta de pana la 76 de ani vor degusta un nou sortiment de ciocolata, despre care se crede ca ar aduce beneficii sanatatii, conform The Telegraph.
Pentru a vedea daca desertul reduce riscul bolilor de inima, voluntarele trebuie sa sufere de diabet de tip 2, fara a fi insa fumatoare. In plus, ele nu trebuie sa fi luat medicamente care sa micsoreze colesterolul de cel putin un an.
Ciocolata, buna pentru inima
Riscul de boli de inima va fi masurat de cinci ori pe an, observandu-se astfel actiunea flavonoidelor continute de noul tip de ciocolata.
150 de voluntari, care au luat parte la un studiu asemanator anul trecut, urmeaza sa fie testati, pentru a se vedea efectele ciocolatei asupra organismului lor. Efectele asteptate tin de sanatatea inimii, fiind vorba despre presiunea arteriala si nivelul colesterolului.
Cercetatorii incearca astfel sa demonstreze ca o ciocolata bogata in flavonoide, care provin de la cacao si soia, ajuta femeile care au intrat la menopauza sa aiba inima sanatoasa.
Produsul testat este o ciocolata belgiana amaruie, care abunda in flavonoide.
Oamenii de stiinta britanici se afla in cautarea a 40 de voluntari, femei care au intrat de ani buni la menopauza, care sa manance zilnic ciocolata, timp de un an, in scop medical.
Cele 40 de femei cu varsta de pana la 76 de ani vor degusta un nou sortiment de ciocolata, despre care se crede ca ar aduce beneficii sanatatii, conform The Telegraph.
Pentru a vedea daca desertul reduce riscul bolilor de inima, voluntarele trebuie sa sufere de diabet de tip 2, fara a fi insa fumatoare. In plus