David Suelo este un american de 48 de ani care în toamna anului 2000 a renunţat să mai folosească bani, bazându-se pe resursele din mediul înconjurător pentru a supravieţui, informează men.style.com.
În urma deciziei, s-a mutat într-o peşteră dintr-un canion, la o oră de mers pe jos de Moab, un oraş din statul Utah. Hrana lui zilnică este constituită din ierburi şi legume sălbatice care cresc în zona unde trăieşte. Câteodată, meniul lui conţine şi furnici, termite, şopârle, dar şi diferite animale lovite de maşini. David Suelo susţine că niciodată nu i-a lipsit mâncarea, şi îşi prepară mesele în peşteră. În zonă trăiesc pume şi lincşi, dar nu-şi face griji din cauza lor. O cascadă din apropierea "locuinţei" sale este folosită drept pentru a se spăla. O dată pe săptămână, Suelo se plimbă prin Moab şi caută printre resturile celorlalţi locuitori lucruri pe care nu le poate obţine singur, precum haine sau încăltăminte.
David Suelo a dus odată o viaţă normală. A absolvit Universitatea din Colorado cu specializarea antropologie, a avut diferite locuri de muncă, bani şi cont bancar. În 1987, când era tehnician asistent de laborator într-un spital din Colorado, s-a alăturat agenţiei guvernamentale americane Corpul Pãcii. A fost trimis să monitorizeze starea de sănătate a locuitorilor triburilor dintr-un sat ecuadorian, localizat în Anzi. Suelo a petrecut doi ani alături de triburi, perioadă în care a observat schimbările provocate de bani în rândul locuitorilor. Sătenii vindeau legumele cultivate şi cumpărau sucuri şi produse alimentare occidentale, dar pe măsură ce cheltuiau mai mulţi bani starea lor de sănătate devenea mai şubredă, spune Suelo. "Parcă banii îi făceau să devină tot mai săraci" - aşa descrie americanul efectul banilor asupra triburilor ecuadoriene. După perioada petrecută în Anzi, David s-a mutat la Moab, unde a lucrat cinci a