Profesorii care nu reuşesc să obţină nici măcar un 5 la examenul de titularizare continuă de ani de zile să predea elevilor la clasă. Un profesor de chimie-biologie din Vaslui cu 10 ani de experienţă la catedră a luat nota 1,85 la titularizare. O învăţătoare cu 26 de ani vechime a obţinut 3,6. Mai citeşte şi:
Oradea: Subiectele mai uşoare au crescut promovabilitatea în Bihor
Hunedoara: Posturi neocupate la titularizare din cauza unui aviz
Târgu-Jiu: Circa 200 de candidaţi au rămas pe dinafară după repartiţia de posturi
Examenul de titularizare din acest an s-a încheiat. Până pe 29 iulie se va face repartizarea pe post a candidaţilor. Faţă de anii trecuţi, când numărul de locuri depăşea cu mult numărul candidaţilor, în 2009, pentru 13.266 de locuri în sistem s-au luptat 65.000 de înscrişi.
În ciuda concurenţei mari, în multe judeţe peste jumătate dintre candidaţi au obţinut note sub 7, adică sub media minimă pentru titularizare. Candidaţii care iau note între 1 şi 7 pot spera însă la un post de suplinitor, calificat sau nu. Sistemul permite în acest fel ca foarte mulţi dascăli slab pregătiţi să predea elevilor la clasă, deşi nu sunt stăpâni pe materie. Parte dintre candidaţii care au obţinut note de 1, 2 şi 3 au ani buni de experienţă la catedră. Iată poveştile a câţiva dintre ei.
Dascălul-farmacist cu nota 1,85 la titularizare
Vasluianul Vasile Bucur, 58 de ani, predă la catedră de aproape 10 ani în localităţi de pe Valea Prutului. La şcoala din comuna Berezeni ţine de nouă ani cursuri de chimie-biologie, deşi are la bază o şcoală de farmacişti absolvită în Republica Moldova. Anul şcolar trecut el a fost angajat să-i înveţe carte pe copiii de gimnaziu din comuna Vetrişoaia.
La examenul de titularizare de anul acesta a obţinut nota 1,85. Conducerea unităţii de în