Situaţia economică îi stresează pe mulţi, însă, dacă este cumulată şi cu o alimentaţie defectuaoasă, efectele sunt de-a dreptul dezastruoase. Sursa: Hepta
Medicii avertizează asupra pericolului şi spun că nu recomandă schimbarea sau începerea unei noi diete în perioade de stres, deoarece astfel de schimbări sunt, în sine, stresante.
Dintre obiceiurile alimentare despre care specialiştii spun că pot agrava stările de tensiune psihică fac parte:
Consumul exagerat de alimente de tip fast food. Stresul provoacă multora senzaţie de foame, iar în astfel de situaţii tensionate organismul eliberează în sânge o cantitate mare de cortizon care creşte pofta de mâncare, în special de dulciuri şi alimente foarte grase. Zaharurile ridică nivelul seretoninei din creier, inducând o stare de bună dispoziţie, însă îngraşă. Dacă, totuşi, nu rezistaţi, cel puţin mâncaţi conştient, vă sfătuiesc specialiştii. Concentraţi-vă asupra gustului şi aspectului mâncării. Mâncatul inconştient tinde să se transforme într-un adevărat chiolhan.
Înfomatarea. Lipsa poftei de mâncare în situaţii de stres nu este deloc îmbucurătoare, până şi pentru persoanele care cred că astfel vor mai pierde din greutate. Chiar dacă nu vă este foame, nu încetaţi să mâncaţi în mod regulat, deoarece există pericolul ca, ulterior, kilogramele pierdute să fie puse la loc, dublu. Pentru a evita o astfel de situaţie, mâncaţi puţin şi des, având întodeauna grijă la numărul de calorii.
Mâncatul peste măsură. Să te hrăneşti în urma emoţiilor puternice, nu pentru că ţi-e foame, este un obicei cât se poate de nesănătos. Încearcaţi să vă eliberaţi de stres în cu totul alt mod. Beţi apă, faceţi plimbări lungi sau vorbiţi cu un prieten. Fiţi atenţi la nevoile organismului, deoarece, de multe ori, acestea pot fi totală contradicţie cu sentimentele.
Hrana nu în