Primul festival de Watumi din ţara noastră a debutat aseară la Braşov, cu o paradă şi concertul Paulei Seling. În următoarele patru zile, urmează zeci de reprezentaţii de teatru, concerte de muzică, expoziţii de artă plastică şi un târg al meşteşugarilor
Primul Festival de Fringe din ţară a început aseară în Braşov, cu parada profesioniştilor şi a voluntarilor. Watumi Festival & Fringe se vrea un eveniment complex şi complet, ce înglobează „în total, cinci zile şi cinci nopţi de delicii culturale”, potrivit directorului acestui nou festival braşovean, Mircea Calnegru. Până duminică, Braşovul va fi o adevărată capitală culturală a ţării. Vor avea loc 72 de reprezentaţii de teatru susţinute de 36 de trupe de teatru din România, Coreea şi Turcia, iar 28 de trupe muzicale vor concerta pe scena amenajată la Arena „Ion Ţiriac“, de la Liceul Sportiv. Vor avea loc şi expoziţii de artă plastică, iar 60 de meşteri populari îşi vor prezenta creaţiile în centrul oraşului. Peste 250 de artişti îşi vor demonstra talentul în 31 de locaţii din oraş, precum Teatrul Sică Alexandrescu, Teatrul Arlechino, Centrul Cultural Reduta, Deane S, Tequilla Bowling, Piaţa Sfatului etc.
Watumi
– o marcă a Braşovului
Festivalul de Fringe Watumi este organizat de către Asociaţia pentru Susţinerea şi Promovarea Artiştilor, cu sprijinul autorităţilor locale. Practic, acesta este primul proiect al Asociaţiei, iar ambiţia acestora este de a transforma festivalul într-un „etalon” al Braşovului. „Vrem ca acest festival să devină unul anual, să reprezinte un etalon în viaţa culturală românească, iar oamenii să-şi organizeze concediile în funcţie de acesta la anul. Vrem ca Braşovul să devină pe parcursul acestui festival o locaţie de petrecere a timpului liber”, a declarat, ieri directorul festivalului.
Ce vă propune Festivalul
Watumi Festival & Fr